En dag att fira eller frukta?

Hej på er!

Hoppas allt är bra med er. Med mig är det bra, med familjen och djuren likaså. Det var några månader sedan jag skrev här senast men allt går i ett nu för tiden haha. Ni känner säkert igen er. Sista veckorna av sommaren ska utnyttjas till max och väl tillbaka till jobbet har man oftast en hel del att ta ikapp, för att inte tala om höstens alla nya projekt. Ja, hösten är verkligen en nystart för många. En tid för utveckling och förändring!

På tal om förändring så måste jag dela med mig av mina tankar för den här dagen. 29 september är dagen då restriktionerna släpper här i Sverige, ifall någon mot all förmodan missat detta ;). Många ser den här dagen som slutet på en era, dagen då livet återgår till det normala. Det här är ju dagen vi alla har längtat efter sedan pandemin bröt ut här i Sverige och restriktionerna infördes. Så varför vaknar jag inte upp med ett pirr i kroppen och lusten att fira?

Jag tycker nog att det är ett aningen förhastat beslut. Jag är allt annat än en expert inom området och jag har verkligen litat på Tegnell och riksdagen under denna perioden. Men jag måste erkänna att jag är lite tveksam till om det verkligen var ”dags” redan nu? Vi vet av erfarenhet att det är sannolikt att ännu en våg kommer i samband med hösten… Nu är tack och lov de flesta vaccinerade så vi får hoppas på att folk, trots en eventuell coronavåg, inte blir så allvarligt sjuka. Det hade varit fruktansvärt att behöva se sjukvården gå på knäna sådär igen.

Jag hoppas att man som privatperson i alla fall fortsätter att ta ansvar för att stanna hemma vid symptom och köra på med handspriten. Sen får vi bara hoppas på att även restauranger, barer, kollektivtrafik och butiker också fortsätter att ta ansvar för att hålla hygienen. Ytdesinfektion med jämna mellanrum är åtminstone något de kan försöka hålla i nu när det inte finns några krav för avstånd eller max antal personer i en lokal. Ja hörni, jag håller verkligen tummarna för att allt går bra.

Ta hand om er och var försiktiga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *