Hund!

Hejsan! 

Redan sportlov för grabbarna och som de njuter av det. Det är nämligen så att vi har skaffat en hund!! Eller rättare sagt, officiellt har vi en månads prova på, men vi är såklart superkära allihopa (eller njae, kanske inte katterna) så kommer att adoptera honom. Enzo är en schäfer på tre år, så fortfarande busig men världens goaste och tillgiven trots sitt förflutna. Killarna nästan slåss om att ta ut Enzo på promenader! Men vi behöver definitivt ett bättre hundsele så det har jag precis beställt online tillsammans med lite andra grejer till vovven. 

Blir bra för katterna att vovven får sina egna leksaker och en större bädd så de inte behöver konkurrera i onödan, katterna har ju väldigt starka känslor för sitt eget revir. Som tur är respekterar Enzo det så jag är övertygad om att de kommer att komma bra överens rätt snart när de har vant sig. Igår kom jag till och med på ena katten att sova intill hunden, såå söta! Hon vaknade dock och gick iväg precis innan jag hann fota dem, annars hade jag visat er! 

Perfekt med hund nu i coronatider, mycket tid för gos och långpromenader. Min favorit är lunchen när det bara är han och jag i den glittriga solen. Han är helt tokig i snö och skuttar glatt runt som en valp i den nästan 20cm djupa snön – blir glad bara av att se hans glädje. När grabbarna är med ute också leker de allihop så snön yr och alla ytterkläder blir våta även på insidan. Sådana stunder hugger det till inom mig, av lycka över nuets tillvaro samtidigt som den vemodiga tanken slår mig att detta snart är ett minne blott. Fortare än kvick är pojkarna vuxna och utflyttade och Enzo finns inte bland oss mer… näää usch nu får jag tänka på något roligare, fast tolka mig rätt, jag är så OTROLIGT tacksam för mitt liv. Kanske blir det extra tydligt nu med en till familjemedlem som knyter samman oss alla och muntrar upp vintertillvaron. 

Får se om grabbarnas farmor och farfar är lika sugna på att bli med hund i helgen när pojkarna ska till dem… Jag tycker ju att Enzo ska vara kvar här hemma i och med att allt fortfarande är rätt nytt för honom. Dags avsluta skrivandet och ringa farmor, måste ändå kolla om vi skulle packa med killarnas skridskor.

Hej! /Molly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *