Förkylningstider med skuldkänslor

Hej allihopa!

Det är otroligt hur man varje år när barnen börjar skolan, har glömt vad som alltid följer. Förkylningar, hosta och rinnande näsor. Jag vet inte hur det är med era barn men mina grabbar har dessutom en förmåga att slänga av sig sin nyinköpta fina höstjacka så fort det ska lekas. 

– Den är för varm och i vägen när man ska leka…

Det resulterar ofta i att barnen blir nedkylda (och även att jackan ligger kvar i någon lövhög hela dagen och måste tvättas… igen…) Mina barn har nämligen fötts med teflon-panna, som deras pappa brukar säga, inget fastnar i deras huvuden hur mycket man än tjatar! Följden är ju givetvis att de blir förkylda, precis som varje år innan. Inget nytt där.

Vad som är annorlunda detta år jämfört med tidigare är att jag som mamma får skuldkänslor när mina barn hostar, nyser och snörvlar. Även om det är en vanlig förkylning så känner man blickarna från andra vuxna. Blickar som säger… 

– Jaha, här har vi grunden till alla Covid-fall i hela västvärlden…

Jag vet faktiskt inte om detta är något som jag bara inbillar mig, men det är så det känns. En känsla som tydligen delas av flera. Jag pratade med en väninna häromdagen som jobbar i en hälsokostaffär. Hon berättade att hon under hösten haft problem med allergi och av den anledningen nyser och snörvlar lite ibland. Om hon skulle råka nysa när hon har kunder i butiken så är det precis som på film. Ni vet när allt stannar upp och går i slowmotion. Huvuden som vänds mot henne med anklagande blickar. Hon har varit och testat sig, trots att hon vet att det är hennes allergi, bara för att kunna säga att hon HAR testat sig.

Där har vi en affärsidé förresten! Man borde sälja pins eller badges till butikspersonal där det står ”Jag har testat mig. Jag är frisk.” eller nåt sånt. Nu kommer jag ju helt bort från det jag skulle prata om egentligen…

När jag pratade med Maria, alltså vännen i hälsokostbutiken, om killarnas förkylning så berättade hon om hur viktigt det är att tillföra C-vitamin den här tiden på året. Det finns ju mängder med studier som visar på det. Dessutom har min egen mamma tjatat på mig i ungdomen om att jag måste få i mig C vitaminer. What goes around comes around! 

Det finns ju massor av C-vitamin i grönsaker och frukt som man kan äta men där är det bara ett liiiitet problem. Försök att få i mina grabbar grönsaker och frukt utan att starta ett smärre världskrig. Då tipsade Maria mig om C vitamin tillskott som är enkla att ta och dessutom skapar friktionsfria måltider. Vi har testat det ett par veckor nu och det funkar jättebra. Jag lägger bara fram en tablett till frukosten så är det klart. Jag vet inte om jag inbillar mig, men jag tycker faktiskt att jag och resten av familjen är lite piggare redan 🙂

Ha det underbart till nästa gång! /Molly

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *